CBD Rådgivning

CBD Olja + Livsmedelsverket

Kära kunder!

Livsmedelsverket har på rekommendation från EU kommissionen valt att med kraft få bort livsmedel innehållandes Cannabionoider från svenska butikshyllor. Detta efter att EU satt upp livsmedel innehållandes Cannabionoider på den så kallade Novel Food listan eftersom EU hittills inte anser att Cannabionoider konsumerats i större utsträckning innan 15:e maj 1997.

Livsmedel som finns i Novel Food listan kräver bevis för att vara säkra som livsmedel och kräver godkännande i förväg innan den saluförs till konsumenter. Vi tvingas därmed att återkalla CBD olja som livsmedel den 24 maj 2019. CBD olja som säljs efter den 24: e maj 2019 är aromatisk olja som inte är till för förtäring.

CBD olja från Herbmed efter den 24:e maj 2019 saluförs som aromatisk olja av hög kvalitet och säljs inte som livsmedel eller kosttillskott.